Uitkerke polder + Spuikom Oostende

Afgelopen week op vakantie geweest naar de Belgische kust. We maken er jaarlijks de gewoonte van om 1 dag van die week foto's te maken. Meestal gaan we dan naar de Uitkerkse polder, wat ook dit keer het geval was. Aangezien daar op het moment niet veel te zien was qua vogels zijn we ook nog even bij de spuikom in Oostende gepasseerd.

Eenmaal aangekomen in de Uitkerke polder, meteen de camera bij de hand genomen. Al snel zagen we een vrouwtje Bruine Kiekendief hoog in de lucht cirkelen. Jammer genoeg was de afstand iets te groot om een foto van goede qualiteit te maken. Vervolgens hebben we de 4 vogelhutten bezocht. Vanwege de vele begroeien was het niet het ideale moment voor het maken van foto's. De vogelsoorten deden het ook maar mager. Enkele Kleine Zilverreigers, Bergeenden en Lepelaars waren op een aardige afstand te bewonderen. Dan maar richting de Spuikom in Oostende dachten we, tot we plots een Rietzanger langs de weg zagen zingen. De auto langs de kant geplaatst en enkele beelden kunnen maken waaronder het volgende:



Hier kwam hij/zij even langs de auto poseren, jammer genoeg wel op de iets onnatuurlijke prikkeldraad
Met deze soort te hebben gefotografeerd toch nog zeer tevreden naar de Spuikom in Oostende vertrokken. De verwachtingen waar alweer niet erg hoog. Vorige jaar waren ze er namelijk grote werken aan het uitvoeren en konden we er geen foto's maken. De auto geparkeerd en een stukje te voet verder gelopen. Met alle verwondering zagen we plots een kolonie visdieven van wel ongeveer 500 stuks. Men had namelijk een strandje aangelegd op ongeveer 30-40m van de kant. Ideaal om de dag af te sluiten. We zagen een Kleine Zilverreiger, Lepelaar, Bonte strandloper, Aalscholvers, en natuurlijk de nodige Visdieven & Kokmeeuwen waarvan ik de volgende beelden heb kunnen maken.




Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.